Obavijest o održavanju fašničke povorke


 Poštovani roditelji,
 

U utorak, 5.03.2019. u sklopu fašničkih događanja, organiziramo šetnju naseljem Dugave –fašničku povorku djece predškolske dobi.
Počinjemo od 10,00 sati iz svih naših objekata u Dugavama, a završavamo pjesmom i plesom na igralištu centralnog vrtića na adresi Sv. Mateja 131. 
 
Vrijednost tradicijskog stvaralaštva vrlo je važna i ne smije biti zanemarena niti u odgojnom smislu te se djeca s narodnim blagom trebaju sresti i upoznati već u najranijoj dobi. Tim prije što su u stanju razumjeti i doživjeti pojedine vrijednosti tradicijskog stvaralaštva, a svojom aktivnošću odražavaju i dalje prenose ono što nas obilježava kao narod.
Jedan od najbližih doživljaja kojim smo djeci željeli približiti narodne običaje jest i onaj vezan za POKLADE ili MAŠKARE.

U našem vrtiću, djeca upoznaju pokladne običaje najviše kroz maskiranje i tradicijsko govorno i plesno stvaralaštvo.
Ove godine maskiramo se na temu EKOLOGIJE, jer se i njome intenzivno bavimo ove godine u postupku stjecanja statusa Ekoškole.
Uz pomoć roditelja svaka skupina djece bit će posebna i originalna uz poruke koje će pronositi naseljem.
Planiramo i susret sa nižim razredima osnovne škole „Fran Galović“ na školskom igralištu.
 
Pozivamo Vas da se uključite s nama u povorku i podržite ovaj trud velikih i malenih u želji da sačuvamo „lijepu našu“ kako brigom o okolišu tako i očuvanjem tradicije i kulture našeg kraja.
 
U slučaju kiše povorka se otkazuje, a obilježavanje maskenbala održava se unutar vrtića.
 
 
 
S poštovanjem
 
Ravnateljica:
Nevenka Baksa


Ispiši stranicu