POSJETITE...

                                 KAMO SA KLINCIMA ZA VIKEND

 

 

Seljačka buna-bitka kod Stubice
 

Buna traje!! Već jedanajstu godina za redom ori se na zagorskim bregima kao spomen ustanka malog čovjeka u borbi za „pravicu“!

 

Povijesna bitka kod Stubice koja je pokazala “šake” tadašnjoj vlasteli, prije deset godina rekonstruirana je od strane udruge Vitezova Zlatnog Kaleža i postala “simply the best” manifestacija, koja svake godine okuplja sve više posjetitelja. Ove godine i počinje kada i stvarna bitka one daleke 1573 kada su goli i bosi seljaci ustali protiv ugnjetavanja Franje Tahija i tadašnje vlastele. Deseta jubilarna donosi i puno iznenađenja, što od same bitke koja će biti opremljena pravim autentičnim oružjem iz toga doba, još većim brojem statista, njih oko 300-tinjak iz hrvatskih i nekih europskih udruga, te dosad najvećim Buna partijem. Naime Hladno pivo, Zadruga i Tomislav Goluban zabavljat će sve prisutne nakon žestoke i dosad najveće bitke.

Bitka kod Stubice je ocijenjena nagradom Simply The Best za najbolji povijesni prikaz u 2015. godini, a medijski i od strane publike jedna od najpraćenijih hrvatska manifestacija. Razlog tome je i izuzetno duhovit i zabavan program u koji se tokom cijelog dana uključuje i staro i mlado. Stubica se vraća stotine godina unazad u doba kada se vodila bitka za pravicu seljaka.

Cjelodnevni program počinje već od 11 h sa kulturno – umjetničkim programom i okupljanjem vojski prije same centralne bitke. Uz program posjetitelji će imati priliku posjetiti sajam starih zanata, probati široku ponudu domaćih specijaliteta i dobre kapljice. Centralna bitka počinje u 14 h na bojnom polju kod Majsecovog Milna.

Termin održavanja: subotu |09.02.2019. | 11:00-23:45

Program događanja: OVDJE

Izvor: OVDJE

 


SAMOBORSKI FAŠNIK 2019.
 

Grad Samobor  postaje ponovno Fašnička republika te brojnim fašničkim događanjima čuva stoljetnu tradiciju ove danas moderne manifestacije.

I ove godine, uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava, s fašničkom princezom Srakom, Princem, Fiškalom i Sucem, posjetitelje očekuju programi na nekoliko lokacija – program uličnih zabavljača, maškare, brojne glazbene izvođače, zabavljače i plesače, revije i izbor najboljih maski, SRAKAfest, Dječji fašnik te završnu Fašničku povorku.

Termin održavanja: 22. 02. 2019. – 05. 03. 2019.

Otvaranje Samoborskog fašnika je 22.02.2019. u 18:00 sati na Trgu kralja Tomislava.

Program događanja pogledajte OVDJE.Maketa željeznice


Izložba makete vlakića koji nikad ne stanu ‘Backo mini express’.

 

Što vas očekuje: ukupno 72 “kvadrata” makete konstruirano na dvije razine, željeznička pruga dužine više od 1000 kilometra, uz nju je još 300 metara cesta, 350 skretnica te stotinjak semafora. Tračnicama se kreće 95 kompozicija, dok ih istodobno vozi njih 20, a tjerane su 18-voltnim naponom.

Cijena ulaznice:  25 kuna odrasli, 20 kuna djeca, obiteljska 70 kuna (2 odraslih + 2 djece)

Radno vrijeme pogledajte OVDJE

Lokacija održavanja: Gunduličeva 4. Lokaciju na karti pogledajte OVDJE.

Izvor: OVDJE


 

PREDSTAVE ZA DJECU

Trešnja

Mjesto događanja: Kazalište Trešnja,Moščenićka 1

Program pogledajte ovdje:


http://www.kazaliste-tresnja.hr/raspored-predstava/


 

Zagrebačko kazalište lutaka
 

Mjesto događanja: Trg Kralja Tomislava 19

Program pogledajte ovdje:


https://www.zkl.hr/hr/group/5/Raspored


 

Kazalište Mala scena i Zmajevo gnijezdo

Mjesto događanja: Medveščak 2

Program pogledajte ovdje:

http://www.mala-scena.hr/home/program.aspx
 

 

IZVOR: Dječji događaji

 

 

 

 

 

 


 


 

 


 


 

 


 


 


 

 

 


 


 
 
  
Ispiši stranicu